Voor Blauwestad beheren wij diverse terreinen.

Blauwestad is een prachtige lokatie met veel nieuwe natuur die nog volop in ontwikkeling is. Deze natuur biedt aan allerlei verschillende soorten vogels een plek om te nestelen en voedsel te zoeken. De begrazing met schapen past hier goed bij: de vogels worden door de schapen niet verstoord.

In de zomer veranderen gedeeltes van Blauwestad in een zee van wilde bloemen waar allerlei insecten op afkomen. Onze schapen trekken langzaam door het gebied en nemen dan zaden van planten en insecten mee in hun vachten en in de mest. Zij brengen zo de verschillende terreinen in Blauwestad met elkaar in verbinding en geven een mogelijkheid aan planten en insectensoorten om zich verder te verspreiden. De schapen leveren zo een bijzondere bijdrage aan de verdere ontwikkeling van deze natuur.

Daarnaast worden de schapen door de bewoners en bezoekers van Blauwestad gewaardeerd omdat ze een gezellig element zijn in de omgeving, vooral in het voorjaar wanneer de jonge lammeren in de kudde zijn.

In de zomer is de herder regelmatig bij de kudde aanwezig om vragen te beantwoorden of bijvoorbeeld een demonstratie te geven van het schapendrijven door middel van de hond. Houd voor de data onze Facebookpagina in de gaten of meld u aan voor onze nieuwsbrief.