Ons bedrijf

Hoe het allemaal begon ( Hoe een hobby kan uitgroeien tot een bedrijf)

Wij, Silvia en Pieter, hadden in Blijham een verbouwde boerderij. Pieter hield daar schapen; een uit de hand gelopen hobby. Zijn droom was: een grote schuur en meer schapen.

In 2006 werd Silvia ernstig ziek. Daardoor zijn we anders tegen het leven aan gaan kijken.

Eind dat jaar, tegen de Kerstdagen, zagen we onze huidige boerderij in Beerta te koop staan. We dachten: wat kan ons nog gebeuren? En begin 2007 hebben we het roer definitief omgegooid. We hebben de boerderij gekocht. Het aantal schapen breidde toen al uit van 40 naar 100. In die tijd werkte Pieter nog bij de ABN AMRO. In 2011 kreeg hij de keuze: meeverhuizen naar Amsterdam of vertrekken. Het werd dat laatste. Het aantal schapen was toen al gegroeid naar 200.

Toen Pieter in de krant een artikel zag, waarin de gemeente Oldambt plannen had voor een schaapskudde in de Blauwestad, waren de contacten snel gelegd. Uiteindelijk bleek dat het op dat moment niet mogelijk was om te starten met een schaapskudde in de Blauwestad. Wel waren er voldoende mogelijkheden in de gemeente zelf. In september 2012 zijn we gestart met Stadskudde Oldambt. Maar Blauwestad bleef “kriebelen”. In het voorjaar van 2013 hebben we een plan gemaakt waarbij we de kudde voor een deel “stallen” op de dijken rondom Meerland en van daaruit Blauwestad in trekken. Dit plan omvat onder andere het organiseren van workshops en activiteiten rondom de kudde. Daarnaast bieden we  in ons bedrijfsplan re-integratieplaatsen. We groeien nog steeds in omvang en activiteiten.